روشن کردن پوست صورت: برای باز شدن و روشن شدن رنگ چهره و صاف شدن بشره (پوست صورت) باید از خوردن غذاهای غلیظ و سرخ کرده و خیلی چرب و دیر هضم پرهیز کنید و از خوراکی هایی که رنگ رخساره را روشن می کنند زیاد استفاده کنید، مانند: انار، گلابی، به، مویز، سیاه دانه با مغز گردو، زعفران با انجیر، نخود، پیاز، بادنجان، تره، اسفناج، والک، کدو، زیتون، روغن زیتون، آب جوشانده ی کاسنی و عرق کاسنی.
نسخه طب سنتی برای روشن کردن پوست صورت
- برای روشن کردن پوست صورت باید هر روز یک قاشق خاکشیر و نیم فنجان سکنجبین را در نیم لیوان گلاب بریزید و آن لیوان را از آب پر کنید و قبل از صرف صبحانه میل کنید.
- مغز بادام تلخ و کتیرا را جدا جدا نرم بسایید، بعد هردو را با آرد باقلا و آرد نخود مخلوط کنید ( از هر کدام 250 گرم بردارید ) و شب ها یک قاشق از آن را با کمی شیر گرم حل کنید و بر پوست صورت مالش دهید و بخوابید و صبح آن ها را با آب جوشانده ی سبوس گندم یا آب جوشانده ی سبوس برنج و در صورت مهیا نبودن با آب نیمه گرم بشویید و این عمل را تا سفید شدن چهره ادامه دهید.
- تخم خربزه و پوست خشک لیمو ترش را نرم بسایید، بعد با آرد جو، آرد باقلا و سدر، همه را به نسبت مساوی مخلوط کنید و شب ها یک قاشق از آن را با کمی شیر مخلوط کرده، به صورت مالش دهید و بخوابید و صبح به جای شستن با آب، آن ها را ب وسیله ی پنبه و گلاب از صورت پاک کنید.
- آرد جو، تخم ترب، تخم اریسا یا ریشه ی اریسا، تخم خربزه، مغز بادام تلخ، نشاسته، کتیرا و گِل ارمنی را درهم نرم بسایید و شب ها مقداری از آن را با کمی شیر مخلوط کرده و بمالید.
- هر شب دوبرابر عسل و یک برابر روغن زیتون را با هم مخلوط کنید و بر سطح صورت مالش دهید.
- شب ها گوشت له شده ی گیلاس را به صورت مالش دهید و بخوابید.
- شب ها آب ترب خام را به صورت بمالید.
- شب ها مغز تخم خربزه ی ساییده شده را با موز در هم ترکیب کنید و بمالید.
- مغز پسته ی وحشی را نرم بسایید، بعد با آب خمیر کنید و بمالید.