خواص سنجد:
۱- گوشت آن برای گوشت بدن مفید است و گوشت میرویاند (جهت درمان لاغری).
۲- هسته آن برای استخوان مفید است و استخوان میرویاند (جهت درمان بیماری های استخوان مانند پوکی استخوان، شکستگی و خورد شدن استخوان و … از پودر یا سویق هسته سنجد استفاده میشود).
۳- پوست آن برای پوست بدن مفید است و پوست میرویاند (برای درمان کنده شدن پوست در اثر جراحت یا سوختگی).
۴- کلیه ها را گرم میکند (اگر کلیه در معرض سرما و التهاب و … باشد مفید است).
۵- معده را ضد عفونی و دباغی میکند (تقویت معده جهت هضم بهتر غذا).
۶- ار بواسیر پیشگیری میکند (برای درمان نیز مفید است).
۷- باعث تسلسل بول و ادرار میشود و درمان پروستات است.
۸- ساق پا را تقویت میکند.
۹- ریشه کن کننده (ژن) جذام است (درمان بیماری های ژنتیکی).
۱۰- موثر در درمان تب و لرز.
۱۱- رفع کمبود کلسیم دوران بارداری.
۱۲- موثر در مشکلات پا و مفاصل از قبیل ورم، تومور و …
۱۳. مفید برای زیبایی پوست صورت میشود (بایستی پودر پوست سنجد بهمراه روغن زیتون بصورت ماسک و پماد روی صورت قرار داده شود).
نکته ۱: سویق پودر کامل سنجد برای کل موارد فوق مفید است.
نکته ۲: هسته سنجد جزء داروی ترکیبی استخوان ساز میباشد که در درمان تمام بیماری های استخوان و مفاصل کاریرد دارد.
سنجد در روایات:
– امام صادق میفرمایند: سنجد گوشت آن گوشت را میرویاند و پوست آن پوست را میرویاند و استخوان آن استخوان را میرویاند و همچنین کلیهها را گرم میکند، معده را دباغی میکند، پیشگیری از ابتلا به بواسیر میکند، پروستات را درمان میکند، پاها را تقویت میکند و ژن عامل جزام را سرکوب میکند.
– امام سجاد (ع) از امام حسین (ع) نقل میکنند: پیامبر (ص) بر حضرت امیر (ع) وارد شدند درحالیکه حضرت امیر تب داشتند و حضرت به آن حضرت امر کردند که سنجد بخورند.