خواص سنجد:
1- گوشت آن برای گوشت بدن مفید است و گوشت میرویاند (جهت درمان لاغری).
2- هسته آن برای استخوان مفید است و استخوان میرویاند (جهت درمان بیماری های استخوان مانند پوکی استخوان، شکستگی و خورد شدن استخوان و … از پودر یا سویق هسته سنجد استفاده میشود).
3- پوست آن برای پوست بدن مفید است و پوست میرویاند (برای درمان کنده شدن پوست در اثر جراحت یا سوختگی).
4- کلیه ها را گرم میکند (اگر کلیه در معرض سرما و التهاب و … باشد مفید است).
5- معده را ضد عفونی و دباغی میکند (تقویت معده جهت هضم بهتر غذا).
6- ار بواسیر پیشگیری میکند (برای درمان نیز مفید است).
7- باعث تسلسل بول و ادرار میشود و درمان پروستات است.
8- ساق پا را تقویت میکند.
9- ریشه کن کننده (ژن) جذام است (درمان بیماری های ژنتیکی).
10- موثر در درمان تب و لرز.
11- رفع کمبود کلسیم دوران بارداری.
12- موثر در مشکلات پا و مفاصل از قبیل ورم، تومور و …
13. مفید برای زیبایی پوست صورت میشود (بایستی پودر پوست سنجد بهمراه روغن زیتون بصورت ماسک و پماد روی صورت قرار داده شود).
نکته 1: سویق پودر کامل سنجد برای کل موارد فوق مفید است.
نکته 2: هسته سنجد جزء داروی ترکیبی استخوان ساز میباشد که در درمان تمام بیماری های استخوان و مفاصل کاریرد دارد.
سنجد در روایات:
– امام صادق میفرمایند: سنجد گوشت آن گوشت را میرویاند و پوست آن پوست را میرویاند و استخوان آن استخوان را میرویاند و همچنین کلیهها را گرم میکند، معده را دباغی میکند، پیشگیری از ابتلا به بواسیر میکند، پروستات را درمان میکند، پاها را تقویت میکند و ژن عامل جزام را سرکوب میکند.
– امام سجاد (ع) از امام حسین (ع) نقل میکنند: پیامبر (ص) بر حضرت امیر (ع) وارد شدند درحالیکه حضرت امیر تب داشتند و حضرت به آن حضرت امر کردند که سنجد بخورند.